U bevindt zich hier: 

>> Over ons 

Over ons

Kunstliefhebber.......en ondernemerBeeldende kunst en andere vormen van kunstuitingen trokken altijd al mijn aandacht. In het onderwijs, waar ik geruime tijd heb gewerkt, kon ik veel creativiteit kwijt. De laatste jaren heb ik als ondernemer veel persoonlijke grafmonumenten ontworpen voor ons eigen bedrijf RMPgrafmonumenten. Nu we het hebben overgedragen zoek ik weer een nieuwe uitdaging.  Kortom ik ben er altijd mee bezig geweest, omdat het mijn leven voedt en er rijker van wordt.  

Als ik in de gelegenheid ben galerieën en exposities te bezoeken zal ik het niet nalaten. De kunstroutes zijn de laatste jaren een nieuwe mogelijkheid om met de kunstenaar, zijn kunst en omgeving persoonlijk in aanraking te komen.

Kunst overstijgt het gewone en het dagelijkse. Biedt een nieuwe visie op dingen van het leven. Is ook voortdurend in beweging, zoekend naar vorm en beeld, waardoor nieuwe stromingen ontstaan. Kunstenaars lopen vaak hun tijd vooruit. 

Ik kan ook nooit spreken over iets dat nou goed of slecht is. Iets raakt me of niet. Het is een leerproces om te “kijken en begrijpen” naar vele vormen en kunstuitingen. Het verhaal erachter maakt het nog interessanter. Ik heb het over raken, niet over beoordelen. Wat voor de een lelijk is, kan de een ander diep raken.  

Zo kan iemand die autodidact is een even hoog niveau halen, als iemand die al jaren beroepsmatig zijn vak uitoefent als kunstenaar. In ieder geval zie ik veel inspirerende kunst om me heen. Jammer genoeg komt dat nog altijd niet genoeg onder de aandacht van een breed publiek. Ik zag opeens de mogelijkheid om kunst en ondernemerschap samen te brengen. En wel op lokaal niveau. In een wereld die zo globaliseert kennen we de kunstenaar en zijn werk om de hoek soms niet meer. Het idee ontstond om lokale kunstboeken te gaan maken met medewerking van lokale bedrijven.

Ik wil al die kunstenaars per gemeente een breed en nieuw forum bieden in de vorm van een fullcolour lokaal Kunstboek. Zij kunnen zich daarin ruimschoots presenteren met foto’s en interviews. Sponsoring, fondswerving en subsidies door bedrijven/banken en gemeenten, kunnen financieel bijdragen om het boek te realiseren. Alle partijen moeten er beter van worden. Elke betrokkene krijgt hier iets mee in handen om zichzelf te presenteren en te promoten bij eigen relaties, maar ook bij een breed publiek. Uiteindelijk levert het een mooi naslagwerk en tijdsbeeld op van de lokale kunstenaar en ondernemer per gemeente.

Stichting Lokale Kunst FAQs

Wat doet de Stichting Lokale Kunst?
Wat wil Stichting Lokale Kunst met de uitgave van het Lokale Kunstboek Heerlen bereiken?
Wie gaat het Lokale Kunstboek Heerlen financieren?
Wat is de toegevoegde waarde van het Lokale Kunstboek Heerlen voor de ondernemer?
Wat verwacht de Stichting Lokale Kunst van de lokale ondernemer?
Wat vraagt Stichting Lokale Kunst van de lokale kunstenaar?
Welke rol kan de gemeente Heerlen spelen bij de Stichting Lokale Kunst?
Printerversie