U bevindt zich hier: 

>> Kunstenaars Heerlen  >> Martijn Lucas van Erp 

Martijn Lucas van Erp

“Zoals een vogel vliegt, zo schilder ik.”

“In mijn zoektocht naar het bestaan kom ik zulke grote tegenstellingen tegen. Er is nooit een pasklaar antwoord.” Dat weerspiegelen de schilderijen dan ook van Martijn Lucas van Erp. Er is vaak een weids landschap. Hij wordt gefascineerd door lichtwerking op kleur en vorm. Er hangt een mysterieuze sfeer in zijn landschappen. Je mag er zelf in rondlopen en mee zoeken naar de betekenis erachter. Daar laat hij dan ook letterlijk de ruimte voor.

Kleurrijke herinneringen

Ik zoek in mijn schilderkunst een bepaald evenwicht dat tijdloos is. Het beeld dat ontstaat, mag ook schoonheid heten. Ik laat de wereld in een zoektocht op me af komen. In mijn werk zit een grote tegenstelling tussen esthetiek en cynisme.
De natuur brengt rust in mijn bestaan en is de grote inspiratiebron. De beek die oneindig voortkabbelt of de vogel die voorbij vliegt. Waarschijnlijk het gevolg dat hij als kind woonde en ronddwaalde in de rust en ruimte van het tropische Aruba. Zijn het deze kleurrijke herinneringen die de doeken in olieverf in bewaring nemen?

Spannend

Zijn atelier is een ruimte waar je niet te vaak mag komen. Het doorbreekt een bepaalde sfeer die hij nodig heeft om tot schilderen te komen.
“De drang om te schilderen is altijd aanwezig. Dan gebeurt er iets met mij. Er manifesteert zich iets. Ik moet het vastleggen en laat me verrassen door het resultaat. Soms gebeurt er niets. Dan baal ik en begin opnieuw. Als een doek dat af is bij mijzelf iets oproept, heb ik het vertrouwen dat het ook de kijker raakt.”Printerversie