U bevindt zich hier: 

>> Kunstenaars Heerlen  >> Malène Zegers 

Malène Zegers

 
 
Een wereld van metaforen en symbolen
 Zoals een symbool een manier is om een verscholen actualiteit te visualiseren, zo is de kunst van Malène Zegers een symbool van haar visualisatie van haar innerlijke visie op de werkelijkheid. Alleen wie bereid is heel goed te kijken, ontdekt die bijna onzichtbare wereld.

Om je in deze kleurrijke, semi- sprookjesachtige wereld van haar werken te verdiepen, zie je in eerste instantie een symbolisch beeld van het thema: de vrouw en de daaraan gerelateerde seksespecifieke problematiek. Eeuwen oud en nog steeds actueel. Een wereld waar ze zelf als vrouw en kunstenaar helemaal ingedoken is. Daar kom je heftige dingen tegen zoals prostitutie, verslaving, eenzaamheid, uitbuiting. Al deze ervaringen zijn verinnerlijkt.
De wereld achter het menselijke drama is wat haar boeit.

Foto’s, beeldmateriaal en literatuur worden mede gebruikt ter ondersteuning van haar werk. Het werk is een synthese tussen binnen en buitenwereld. “Bewust sluit ik mijn ogen en kijk naar binnen: een beeld, maar het heeft nog geen duidelijke vorm. Ik begin te schilderen en als het af is zie ik pas wat het geworden is. Soms krijg ik plotseling een enorme drang tot overschilderen. De figuratie eronder blijft in een bepaald licht zichtbaar. Door middel van vormen steeds op zoek naar een visualisatie van het ‘onzichtbare’. Dan gebeurt het dat iemand dat ziet, er letterlijk door heen kijkt. Een toeschouwer komt langs en begrijpt plotseling wat daar op dat doek gebeurd. Die samenhang kan een geluksgevoel bij mij oproepen. Kunstenares Malène Zegers; “dat is wat ik bedoel met: art is an art of living no more, no less.”www.malenezegers.nl

Printerversie