U bevindt zich hier: 

>> Kunstenaars Heerlen 

Kunstenaars Heerlen

Erick Van Heugten Het begon bij hem met fotografie. In die tijd gaf hij zijn zwart/wit foto’s een geheel nieuw uiterlijk door deze, middels retouche, van kleur te voorzien. Bij het retoucheren moet je putten uit herinneringen. Het is nooit meer hetzelfde moment als bij het maken van de foto. Nadat hij in contact kwam met de IJmuider Kring (een groep Limburgse Kunstenaars die woonden en werkten in IJmuiden) werd het voor hem helemaal duidelijk. Hij begon met het maken van collages in beeld en vorm.
>>> meer

Martijn Lucas van Erp “In mijn zoektocht naar het bestaan kom ik zulke grote tegenstellingen tegen. Er is nooit een pasklaar antwoord.” Dat weerspiegelen de schilderijen dan ook van Martijn Lucas van Erp. Er is vaak een weids landschap. Hij wordt gefascineerd door lichtwerking op kleur en vorm. Er hangt een mysterieuze sfeer in zijn landschappen. Je mag er zelf in rondlopen en mee zoeken naar de betekenis erachter. Daar laat hij dan ook letterlijk de ruimte voor
>>> meer

Edith Eussen “Dat is het doel van mijn fotografie: iets vertellen met een foto en dat op een zodanige manier dat de kijker wordt geraakt. Zonder tekst moet mijn foto een verhaal vertellen. Fotograferen is mijn manier om de wereld te onderzoeken en de verwondering daarover door te geven aan de kijker”
>>> meer

Bonnie M Drysdale Even sprankelend als Bonnie zelf zijn haar schilderijen. Vol kleur en beweging spettert de dynamiek ervan af. Zoals het leven is met al zijn facetten neemt deze kunstenares het op met volle teugen. Neemt niet weg dat er ook minder prettige kanten zijn. Zoals bij veel mensen is haar lichaam niet altijd in de gewenste toestand, maar met overheersend optimisme kan ze het niet laten doeken met felle kleuren en boeiende lijnen neer te zetten.
>>> meer

Adri en Thea Zoethout Galerie "De Thun" is te vinden midden in een woonwijk te Welten Heerlen. Daar is de thuisbasis waar het kunstzinnige leven van Adri en Thea Zoethout-Steijns zich afspeelt. Nu is vooral de galerie een bezoek de moeite waard. In het atelier achter de galerie heerst momenteel veelal rust na een lange periode van intensief vormen, kneden, snijden en bakken. Het resulteerde in veel verfijnde objecten van keramiek en glas.
>>> meer

Malène Zegers Zoals een symbool een manier is om een verscholen actualiteit te visualiseren, zo is de kunst van Malène Zegers een symbool van haar visualisatie van haar innerlijke visie op de werkelijkheid. Alleen wie bereid is heel goed te kijken, ontdekt die bijna onzichtbare wereld.
>>> meer

Wim Albrink Portrettist en humorist Wim Albrink komt letterlijk thuis als hij, jaren nadat hij afstudeerde aan de kunstacademie in Maastricht, les krijgt van Xenia Hausner in 2003 Hij volgt bij haar een masterclass aan de Sommerakademie Salzburg en onder de bezielende leiding van deze kunstschilderes wordt de passie die al zolang in hem sluimert voorgoed wakker.
>>> meer

Marie-José van der Meer Stilstaan en kijken, dat is wat de beelden van Marie-José van der Meer vragen. Elk bronzen beeld trekt de aandacht. De dynamiek die er inzit, vangt je blik en leidt je oog naar boven om te eindigen bij het hoofd klein en sierlijk. Soms is het een groepje mensen bij elkaar. Dan weer een koppel dat intimiteit oproept. De beelden drukken het leven zelf uit. Ups en downs die elk mens doormaakt zo treffend uitgedrukt in een bronzen beeld. Op het graf van haar man heeft ze een eigen werk geplaatst, dat een verstild en ingetogen gevoel oproept. Het heet dan ook: berusting.
>>> meer

Hans Keuls Hang naar harmonie, ordening en schoonheid, maar ook onrust en overlevingsdrang. Dat is de drijfveer en bewogenheid van deze kunstenaar en muzikant. Hij voelt zich soms gevangen in een keurslijf dat openingen ziet in schilderen en muziek. Een gedrevenheid die zich uit op het doek en in het ritme van de drum. Het komt allemaal samen in de emotionele, expressionistische, kleurrijke voorstellingen die Hans Keuls vanuit zijn tenen op doek componeert.
>>> meer

Theo Lenssen `Mijn schilderijen raken uit de mode` Deze heldere zelfreflectie is tekenend voor de denkbeelden en emoties van Theo Lenssen. Zijn doeken lijken losse schetsen van vorm, kleur en vegen, maar samen hebben deze onderdelen een ongekende samenhang. Hij is geïnspireerd door bekende schilders als Willem de Koning en Karel Appel. Zijn werken worden geëxposeerd in gerenommeerde galerieën zoals galerie Wolfs en Rob van Rijn in Maastricht. Ook exposeerde hij in Hamar Noorwegen.
>>> meer

Hub Gatignon Vol humor en fantasie zijn de surrealistische voorstellingen van Hub Gatignon. Bijvoorbeeld: een combinatie van een lege eierdoos, waaruit tulpen ontspruiten alsof ze uit de aarde verrijzen. Er zit een heel verhaal achter. Hij was op vakantie op het eiland Cyprus dat verdeeld is in een Turks en een Grieks gedeelte. "Je kunt niet begrijpen dat er zo'n scheiding van culturen op één eiland is. De tulpen zag ik als symbool voor het Turkse gedeelte waar ze oorspronkelijk ook vandaan komen. Het ei voor het Griekse gedeelte. Ik had vurig de wens om die twee symbolen te combineren in een kunstwerk".
>>> meer

Elisa Lataster Als je bij haar binnenkomt dan wordt je omringd door de wondere wereld van Elisa Lataster. Ze is graag in haar sprookjesachtige wereld die ze voor zichzelf creëert. In haar woonkamer is het gezellig bijna kinderlijk kleurrijk en vrolijk en dat wil ze ook: de wereld een beetje mooier maken. Geïnspireerd door kunstenaars die zich eveneens graag verliezen in hun eigen wereld, heeft ze grote bewondering voor o.m. Panamarenko. Ze vindt de werkelijkheid vaak hard en grauw en uit een verlangen naar een mooiere, betere wereld ontstaat haar passie voor het maken van zachte en fantasievolle objecten van stof en pluche.
>>> meer

Frits van Roon Beeldhouwer en graficus Frits van Roon is geboren op Curaçao in 1947. Omdat zijn vader journalist was reisde het gezin veel, en zo kwamen ze in Canada terecht toen Frits een jaar of vier was. "Daar woonden we ruim tien jaar, waarvan acht jaar in een dorp in de buurt van Montreal. Eerst aan de rivier en later landinwaarts aan de rand van de bossen. Het ging het steeds minder goed met me, ook op school, en de tijd bracht ik liever door in het bos en aan de rivier. De natuur was overweldigend, geheimzinnig, maar tegelijkertijd ook heel vertrouwenwekkend. Ik genoot van de geborgenheid, de stilte, de weidsheid, de kleuren.
>>> meer

Leida Wieland Gefascineerd door zink, lood, oude metalen met een verleden brengt Leida Wieland met bezieling en fijngevoeligheid deze "gevonden" materialen tot nieuw leven. Madonna's, afgedrukt op textiel, combineert ze met het door erosie aangetaste metaal. Ze weet totaal verschillend materiaal te verenigen tot een harmonieus geheel. Het harde metaal voegt zich als het ware naar de zachtheid waarmee het nieuw leven ingeblazen krijgt. Er ontstaat een subtiel evenwicht in haar werk door deze unieke combinatie. De aardetinten van het zink omlijsten of versterken de afgedrukte madonna's op textiel en geven aan het nieuw ontstane beeld tegelijkertijd een verleden.
>>> meer

Nelleke Hollewijn Ik kom haar kamer binnen en direct valt een levensgroot schilderij op aan de muur. Het lijkt alsof je vanuit de kamer, de plavuizen lopen door in het schilderij, een balkon op kan lopen en uitzicht hebt op een park van een Frans kasteel. Nelleke: "Dat heb ik gemaakt om mijn kamer te vergroten. Er moest iets aangevuld in deze woonruimte, maar de middelen waren er niet voor. Nou wat je niet hebt kun je schilderen.
>>> meer

Marianne van der Bolt "Vanaf het moment dat ik kon lezen had ik het gevoel dat de wereld helemaal voor mij open lag. Ik vond het geweldig om verhalen te lezen en ging meteen ook zelf schrijven en illustreren, als ik maar mijn fantasie de vrije loop kon laten. Als kind had ik blokfluitles, ik zong in koortjes, op de middelbare school zat ik bij het schooltoneel, had ik gitaarles, en bij dit alles bleef ik schrijven, tekenen, kleien. Zolang ik maar kon "spelen".
>>> meer

Yanette Wald van Hemelrijck "Gezichten hebben altijd een uitdrukking. Dat kan zijn van blijdschap, verdriet, verontwaardiging, wanhoop, geluk, angst noem het maar op. Emoties op een gezicht vertellen wat er zich bij de mens van binnen afspeelt. Ik wordt gefascineerd door al deze gezichtsuitdrukkingen, die de ziel van de mens weerspiegelen. Ik vergeet ook niet gauw een gezicht"
>>> meer

Jan Nijssen Jan Nijssen zet kleurrijke, soms carnavaleske dagelijkse gebeurtenissen en straatbeelden op doek. Hij wil het mensbeeld vooral relativeren. De toegankelijkheid is bijzonder groot door zijn kleurrijke bijna naïeve schilderkunst. De titels die hij aan elk tafereel meegeeft zijn even boeiend en direct als het doek zelf. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je moet over die titels wel even nadenken. Er zitten dan ook meerdere lagen in zijn werken. Je kunt er onbevangen als een kind naar kijken en glimlachen om de speelsheid van het tafereel, maar er zit ook een diepere sociale en filosofische betekenis achter.
>>> meer

Marc van Soest Kunt u zich nog herinneren dat je vroeger als kind een schuifpuzzel had? Eén vierkant was open en dan kon je aan de slag om er zolang mee te schuiven dat de getallen of letters weer in gewenste volgorde zaten. Zo moet je je een serie kunstwerken van Marc van Soest voorstellen. Deze serie, met de naam Quadraat, heeft een eindeloze variatie aan vierkanten, die in vorm een mathematisch ritme hebben. Het ene vierkant is abstract, zwart of wit maar er zijn ook vierkanten met figuratieve afbeeldingen. Samen passen deze MDF vierkanten weer precies in een lijst die eveneens demontabel is en geeft je de mogelijkheid als kijker of bezitter aan de slag te gaan. Je kunt er eindeloos mee variëren want je krijgt er ook nog eens losse vierkanten bij om te wisselen en je eigen creatie te maken. Het idee erachter is dat als je een kunstwerk koopt, het niet altijd hetzelfde hoeft te blijven.
>>> meer

Miryam Schobben "Er gebeurt zoveel op een dag en ik heb zoveel gedachten over allerlei dingen, dat ik de sfeer van sommige gebeurtenissen wil vasthouden. Om een voorbeeld te noemen; ik lig op het strand en vindt het heerlijk om mensen te observeren. Ik kom thuis en ga mijn hersenspinsels uitwerken. Het onbekommerde genieten van het leven wil ik dan vastleggen in figuren die me zijn opgevallen met hun aparte verschijning. Al spelend met verf en lijnen ontstaat er dan een gezette vrouw met cowboyhoed in badpak, die ongedwongen ligt te genieten. Zo kom ik dan met een aantal erbij verzonnen mensen tot een reeks werken die over het strandleven gaat."
>>> meer

Printerversie