U bevindt zich hier: 

>> Kunstenaars Heerlen  >> Bonnie M Drysdale 

Bonnie M Drysdale

Even sprankelend als Bonnie zelf zijn haar schilderijen. Vol kleur en beweging spettert de dynamiek ervan af. Zoals het leven is met al zijn facetten neemt deze kunstenares het op met volle teugen. Neemt niet weg dat er ook minder prettige kanten zijn. Zoals bij veel mensen is haar lichaam niet altijd in de gewenste toestand, maar met overheersend optimisme kan ze het niet laten doeken met felle kleuren en boeiende lijnen neer te zetten.

 
 

Mijn schilderijen mogen prikkelen en uitdagend zijn

Die lijnen lijken toevallig te ontstaan, maar al gauw ontdek je er de ronde vormen van een vrouw in. Veelal speelt het lichaam van de vrouw de hoofdrol. Het laat een bijna erotische indruk achter op je netvlies. “Het mag van mij ook best wel prikkelend zijn“ zegt Bonnie M Drysdale.
“Misschien ben ik het zelf wel, die steeds terugkerende vrouw in al haar facetten.“ Ze schildert vanuit haar gevoel en van daaruit ontstaat langzaam het idee. Achteraf pas zien wat in je diepste plaats heeft gevonden.

Haar leven begon op een mooie zondag in juni op vaderdag. Ze voelt zich nog altijd een zondagskind. Met vele soorten bloed in haar lijf: een tikkeltje engels ook nog iets pools, Indonesisch bloed van haar vader en een echte Heerlense moeder groeide ze op in Heerlerheide, dat toen overwegend weiland met fruitbomen was. Tekenen deed ik als kind al. „Ik vond het heerlijk om in musea rond te kijken en met mijn vinger voorzichtig te voelen aan het doek. Later koos ik tekenen als examenvak.“ Vader bespeelde bijna alle instrumenten en muziek is dan ook een van de bronnen waar de inspiratie voor het schilderen vandaan komt. Muziek is de toon van de kleuren. De tekst van songs dienen zich soms aan als nieuw thema. Zo was ooit, na een heftige operatie, de tekstsong Surrender van U2 de inspiratiebron. Het doek dat een vrouw voorstelt haar armen wanhopig omhoog, hangt nu in de wachtkamer bij een huisarts.

Ze houdt van mooie en luxe dingen en haar schilderijen sieren als een eyecatcher de smaakvolle omgeving die ze bewoont. Ze wil graag spontaan en veelvuldig tussen de mensen zijn met haar kunst. Dat doet ze o.m door workshops te geven aan volwassenen en soms aan kinderen van de basisschool. Nieuwe ideeën staan trappelend in haar brein te wachten op uitvoering. Haar werk is o.m. te zien in Galerie Jaspers te Klimmen.

Printerversie